Styrken i at lade andre være

At omfavne autenticitet

Har du nogensinde hørt om “lad dem” teorien? 

Jeg ‘faldt’ over den her forleden og den har ligget og ulmet siden. Det er en tanke som jeg selv har haft gennem livet, men som ofte på bagkant af en eller anden episode eller aftale som er blev brudt/aflyst eller noget jeg ikke kom til at være en del af. 

 I alt sin enkelthed – 

  • Hvis dine venner ikke inviterer dig ud til brunch i weekenden, så lad dem være. 
  • Hvis den person, du er tiltrukket af, ikke er interesseret i et forhold, så lad dem være. 
  • Hvis dine børn ikke har lyst til at deltage i noget med dig i denne uge, så lad dem være.

Vi bruger ofte så meget tid og energi på at forsøge at tvinge andre mennesker til at opfylde vores forventninger. Sandheden er, at hvis nogen, især en person, du dater, en ven eller en forretningspartner, ikke optræder, som du har brug for, skal du ikke prøve at tvinge dem til at ændre sig. 

Lad dem være sig selv, for de er i gang med at vise deres sande jeg over for dig. Bare lad dem være, og så kan du vælge, hvordan du ønsker at handle herefter.

At give andre lov til at være sig selv er en magtfuld handling. Det frigør os fra unødvendige bekymringer og stress ved at forsøge at kontrollere andres adfærd. Ved at omfavne autenticiteten i andre tillader vi dem at vise os deres sande karakter. 

Dette giver os mulighed for at træffe vores egne valg baseret på ærlighed og gensidig respekt. Så næste gang du står over for en situation, hvor andre ikke lever op til dine forventninger, husk at lade dem være. 

Giv plads til autenticitet, og lad dig guide af din egen indre visdom.

Husk på, en del af dit valg og din autenticitet, kan jo være at give udtrykt for dine følelser og i forhold til dine børn, så lad dem endelig være sig selv men guide dem!

 

Overvejer du/I at tale med en parterapeut eller en psykoterapeut?

Tag første skridt ...

Det er super nemt:

Tryk på knappen
Udfyld formularen
Færdig!