fbpx

3 parforholds myter

Gå aldrig vred i seng

Om end intentionen bag dette udsagn er positiv, så kan dette faktisk gøre konflikten større. Når vi er trætte, bliver vi mere irritable og vejen til vreden bliver kortere. 

Ofte er det, vi har brug for søvn og hvile, som kan bringe vore krop og sind ned igen og dermed kan vi få styr på vores følelser. Næste gang i diskutere før sengetid, så aftal hvornår i stopper og så følg op på det dagen efter. 

Husk på at dit parforhold er ok selv om i diskutere og har konflikter. En nyttig måde at erkende dette på er ved at sige ”jer elsker dig” eller ” Jeg holder stadig af dig selv om vi kæmper” til din partner, før du går i seng.

Hvis du virkelig elskede mig!

Ville du vide det!

NEJ, din partner er ikke tankelæser og det er du heller ikke, om du vil det eller ej.

Den eneste måde din partner ved præcist hvad du tænker, føler og har brug for, er ved at du siger det højt. Vi er hver især ansvarlige for vores følelser, og for at kommunikere disse følelser og behov til vores partner. 

Det er faktisk ret simpelt.

Hvis du har brug for et kram, så bed om et. Er du stresset og har brug for en pause, så bed om et pusterum. Har du brug for hjælp med børnene, så bed om hjælpen. 

Det er ikke nok at tænke det, du er nødt til at sige det højt.

Din partner kan ikke give dig det du har brug for hvis du ikke fortæller hvad dit behov er.

Det burde være lettere

Som i, hvis dette parforhold var meningen ville det være lettere.

Igen Nej, beklager men nej! Parforhold er hårdt arbejde.

Der er desværre opstået en forestilling, om at det at være i et parforhold skal være let, ellers er det ikke meningen. Hvilke er langt fra sandheden. Som med andre ting i livet, kræver parforholdet indsats og engagement. Prøv at tænke på de kræfter du ligger i f.eks. dit arbejde, din sport, dit helbred, i din karriere.

Kig på dit parforhold som den vigtigste investering i dit liv. Vi er sociale skabninger og vi har brug for at være i relation med et andet menneske. Værdsæt det, nyd det, kæmp for det, i stedet for at rynke på næsen og vend øjne, af det.  

Del med andre

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook