Den Lykkelige Skilsmisse

Estimeret læsetid: 2 minutter

In every disagreement in marriage,
remember this one important truth:

“My spouse is my partner, not my enemy, 
-We will either win together or we’ll lose together.”

-unknown

Den Lykkelige Skilsmisse

Mange har sikkert hørt om den lykkelige skilsmisse og nogle ønsker sig måske endda én, men de er sjældne og de kræver virkelig meget personligt arbejde fra begge parter. 

Desværre er der i langt de fleste tilfælde rigtig meget smerte forbundet med en skilsmisse, både for ægtefællerne og for de børn som står i midten af det hele, også de pårørende samt venner og veninder bliver ramt af en skilsmisse.

En skilsmisse er ualmindelig dyr, også økonomisk, for langt de fleste og løser sjældent det problem som begge eller den ene af parterne som udgangspunkt havde.

Ønsket om forandring kan være så stærkt og så sundt for den enkelte, at ægteskabet enten må følge med eller opløses. En stor forandring for den ene part vil uundgåeligt kræve forandring hos den anden part, hvilket ikke altid er kærkomment. 

Forandring og udvikling kan være smertefuldt og krævende for begge parter, men i mange tilfælde vil ægteskabet komme ud styrket og fornyet og den enkelte vil have udviklet sig med og i ægteskabet.

At løbe fra ægteskabet løfte, løser kun en del af problemet, for nissen plejer at flytte med.

Mit personlige svar på om en lykkelig skilsmisse eksistere, er helt klart nej! Der er intet lykkeligt omkring en sådanne. Så når det er sagt, så alt efter hvordan begge parter tackler skilsmissen og det personlige arbejder er bestemmende og altafgørende for hvordan udfaldet vil blive – og i sidste ende om den kan kaldes lykkelig.

Del med andre

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook