fbpx

Godnat og sov godt

Der er en myte i og omkring parforhold, som sige at vi ikke skal gå i seng sure. Hvilke når man kigger på og lytter til det, giver god mening. MEN alle der har været i en debat, et skænderi og har været virkelig vred på sin partner, ved at det så godt som umuligt at leve op til.

At skulle lægge sin vrede på hylden, smask midt i selve situationen er tilbøjeligt til at gøre situationen værre og sætte begge parter under et endnu større pres, dette er fordi når vi er trætte og udmattede er vejen til vreden kortere og de mindste ting kan sparke nyt liv en diskussion. I langt det fleste tilfælde er det bedre at gå i seng, få noget søvn og få ro på.

Derfor tillader jeg, mig at sparke denne myte til hjørne.

En langt bedre løsning er 3 simple, omend svære, leveregler.

 1. Sov altid som i plejer, i jeres soveværelse.
  Lad være med i kampens hede at trække sofa kortet. Der er ingen der forventer i skal kramme og putte, midt i vreden. Men i skal begge i seng og sove. Der er en ny dag lige om lidt og i skal begge have jeres hverdag til at fungere, rundt om arbejde, børn, husholdning og logistik.
 2. Sig godnat og sov godt
  Når i beslutter at det er på tide at skubbe resten af diskussionen til i morgen og er på vej i seng, så husk på jeres forhold kan godt tåle konflikt og at både du og din partner er interesseret i at finde en løsning.
  En måde at vedkende sig dette er ved at finde din måde at fortælle din partner at ”jeg elsker dig” om end det muligvis virker svært og akavet.
  Som et minimum altid, altid, altid, sig ”godnat og sov godt”
 3. Start ikke op igen
  Når i, er kommet i seng og der er sagt godnat, så lad vær med at starte op igen. I er kommet i seng, i er trætte og det er på tide at få noget søvn.

  Så lad være, begge to. 

God nat og sov godt.

Del med andre

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook